Swede-Wheel förvärvar LB-Plast i Linköping

den 31 januari 2017

(Från vänster, Tobias Hildingsson , Per-Johan Hildingsson, Lars Wikström & Andres Hildingsson)

Swede-Wheel förvärvar LB-Plast i Linköping

Swede-Wheel fortsätter sin satsning på svensk kvalitetsproduktion och förvärvar familjeföretaget LB-Plast i Linköping.  
Företagen kommer att drivas vidare som separata bolag under respektive varumärke.

Andreas Hildingsson, VD och delägare i Swede-Wheel, Hillerstorp

”Vi hälsar LB-Plast med kunder och personal välkomna till Swede-Wheelfamiljen. Tillsammans besitter vi 135 års erfarenhet och historia. Vi känner starkt för svensk produktion och därför känns det fantastiskt roligt att införliva LB-Plast i familjen och på så sätt fortsätta att utveckla den företagsfilosofi som ligger till grund för våra framgångar.

Förutom vår gemensamma kunskapsbank har vi även en del gemensamma kunder, vilket sammantaget betyder att vi nu kommer att kunna serva dem på ett ännu bättre sätt än tidigare. Vi kompletterar och stärker varandra och det är ännu en starkt bidragande orsak till att vi verkligen gläder oss åt familjetillökningen. I såväl LB-Plasts sortiment, som i vårt eget, återfinns gemensamma nämnare som t.ex. ställfötter, ändavslut och rattar.

Vi har den största respekt för de tidigare ägarna och deras fina arbete och har därför bett Lars att finnas tillgänglig under det första året. Med Lars hjälp kommer övergången blir smidig för den nye VD:n, Per-Johan Hildingsson.

Lars Wikström, VD och delägare i LB-Plast, Linköping 

”Vårt familjeföretag har genom alla åren betytt väldigt mycket för mig och Stina (min hustru). Det har varit vår extrafamilj på sätt och vis. Att vi nu får möjlighet att tillhöra Swede-Wheelfamiljen känns som ett väldigt fint avslut på vår resa, även om det samtidigt är början på något nytt och väldigt spännande.

Jag kommer att stanna kvar i företaget under första året för att se till att min efterträdare får en smidig övergång. Jag är övertygad om att såväl vi som Swede-Wheel tillsammans med våra kunder kommer att utveckla organisationen på bästa sätt. LB-Plast har hamnat i goda händer.”

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort och varmt tack till alla härliga kunder och vår fantastiska personal. Ni har sett till att jag och Kristina haft riktigt trevligt på jobbet och det är vi mycket tacksamma för.”

Nyhetsbrev