Smooth just got smoother

den 12 december 2019

Vi älskar att utmana oss själva med nya innovationer och har utvecklat ännu en nyhet som vi nu är redo att visa upp.

Vår standard apparathjulserie, 50-125mm i diameter, är fortfarande grunden och stoltheten i vår produktion i Hillerstorp. Det är enkelt och stilrent och har till och med varit del av designprisvinnande möbler, men framför allt gör det livet enklare för otroligt många.

TPU, eller PUR som vi kallar det, har länge varit standard i vår egna produktion av apparathjul. Den TPU vi har valt att använda var och är fortfarande otroligt slitstarkt men har en ganska hård bana, mer specifikt är den 98° Shore A.

Av många olika anledningar har vi de senaste 5 åren ställt om vår produktion mot TPE vilket vi idag producerar mer kostnadseffektivt (vill ni veta mer om skillnaden på TPU och TPE, kontakta någon av våra säljare). TPE är nu standard som bana på vår apparathjulsserie och har en 85° Shore A hårdhet vilket ger en något mjukare gång ställt mot PUR-hjulet på den möbel/applikation hjulet sitter på utan att tumma på kvalitén och hållfastheten. Vi skulle kunna vara nöjda här, men det finns inte i Swede-Wheels DNA. Efter att ha lyssnat på vad våra kunder säger både direkt och indirekt så har vi nu utvecklat ytterligare ett alternativ till våra apparathjul.

Så nu är det dags att lansera vårt mjuka apparathjul! En ny variant av vårt standard apparathjul med en mjukare bana, en TPE med 50° Shore A. Standard är fortsatt 85° Shore A, men om du har en möbel, vagn, kärra eller någon annan applikation som exempelvis kommer att rulla på lite mer ojämna golv så kan vi varmt rekommenderar att testa detta… med andra ord- Smooth just got smoother.

Som vanligt så kan du såklart får dina hjul i den färgen du önskar. Men precis som våra glidlagrade apparathjul kommer vi att producera de nya mjuka TPE-hjulet med svart nav och grå bana. Men för att det ska skilja sig något mot vår standard så har vi valt en något mörkare grå ton.

Vi ser fram emot att höra om ert nästa projekt. Tveka inte att höra av er med frågor/funderingar.

Nyhetsbrev