Hårt Hjul

Hjulet är formpressat av Ditherm® med speciella fibrer, under högt tryck och temperatur för att skapa ett högkvalitativt, hållbart och värmebeständigt hjul.

Hjulen är non-marking och har ett utmärkt motstånd mot vatten, de flesta lösningsmedel, oljor och kemikalier. De har utmärkta egenskaper för brand-rök-toxicitet och är certifierade för användning i livsmedelsindustrin och för alla ugnsanvändningar som kräver en temperatur upp till + 280° C med toppar på + 300° C i mindre än 60 sekunder.

Den totala temperaturbelastningen beror på exponeringstiden, värmen i golvnivån, fuktigheten, konvektionen, m.m. Det innebär att exponeringstiden med råge kan överstiga den som normalt gäller för bagerier. I praktiken måste den möjliga exponeringstiden testas för varje applikation som avviker från normal användning i bageriugnar.

Hjul
BWO
BWOB
BWP
BWPB
BWPR
BWO Rostfri
BWP Rostfri
BWPR Rostfri